Mikrobiolog til Fødevaresikkerhed

Teknologisk Institut

  • Taastrup, Hovedstaden
  • Permanent
  • Fuldtid
  • 6 dage siden
Brænder du for samspillet mellem mikrobiologi og fødevarer, og motiveres du af at omsætte teoretisk viden til praktiske løsninger? Så er du måske vores nye kollega til at arbejde med fødevaresikkerhed i spændende udviklingsprojekterUdvikling af fødevaresikkerhed
Danmark er førende inden for fødevaresikkerhed, og som konsulent hos os bidrager du til at udvikle og implementere nye løsninger, der holder danske fødevarevirksomheder i front. Det kan f.eks. være arbejdet med at udvikle og implementere nye kosteffektive løsninger til at forbedre mikrobiel holdbarhed, udvikling af matematiske modeller til prædiktion af vækst og sensorisk holdbarhed eller til optimering af produktionshygiejnen med mindre vand og kemi.Dine arbejdsopgaver bliver fagligt meget varierede, men inden for rammen omkring mikrobiologi og fødevarer. Du skal være parat til brede dig fagligt ud og løse opgaver, der måske ligger på kanten af din ”faglige sikkerhedszone”, men det er altid i tæt samarbejde med kolleger, så der er god sparring at hente.Dine arbejdsopgaver vil bl.a. være, at:
  • Deltage i løsningen af projekt- og kundeopgaver for fødevareindustrien, med særlig fokus på kødindustrien
  • Præsentere aktiviteter, resultater mm. i forskellige fora, f.eks. i projektgrupper eller på konferencer
  • Udarbejde ansøgninger om projektfinansiering.
Du må forvente rejseaktivitet i forbindelse med f.eks. kundebesøg, konferencer og projektmøder - estimeret til mellem 5-20 rejsedage om året. Langt de fleste rejser kan klares som dagsture. Der kan dog være enkelte rejser med overnatning, herunder også uden for Danmark.Mikrobiologi og fødevareerfaring
Du har en akademisk baggrund med fokus på mikrobiologi og gerne suppleret med en ph.d. Du kan f.eks. være uddannet biolog eller have en kandidat i fødevareteknologi med fødevaresikkerhed som speciale eller lignende, og gerne suppleret med erfaring indenfor mikrobiel vækst og inaktivering under produktion af fødevarer.Som konsulent skal du omsætte din faglige viden til værdi for kunderne - både skriftligt og i dialogen med dem. En stor del af arbejdet handler om at formidle komplekse mikrobiologiske problemstillinger klart og præcist - oftest i rapporter, men også gennem præsentationer og i direkte samarbejde med kunder og samarbejdspartnere. Det er derfor vigtigt, at du forstår at tilpasse din kommunikation alt efter modtager og kontekst.Derudover er vigtigt, at du er motiveret af at bruge din viden i praksis - hvad enten det gælder rådgivning om fødevaresikkerhed for et produkt, optimal rengøring og desinfektion eller ved brug af nye ingredienser til forbedring af holdbarhed.For at trives hos os, er det vigtigt at du motiveres af at udføre kvalitetsarbejde i samarbejde med dygtige kolleger og samarbejdspartnere.Fødevaresikkerhed og Kvalitet
Du bliver en del af et uformelt og dedikeret arbejdsmiljø på Teknologisk Institut med gode rammer og fokus på faglig og personlig udvikling. I center for Fødevaresikkerhed og Kvalitet bliver du en del af en gruppe på 28 meget kompetente og engagerede kolleger, hvor der er et højt fagligt niveau og en travl hverdag i en positiv og uhøjtidelig stemning.Vi tilbyder
  • Mulighed for faglig udvikling bl.a. gennem mange interne kurser
  • Mobiltelefon og mulighed for privat internetforbindelse
  • Adgang til motionscenter og frokostordning fra Meyers mod mindre egenbetaling
  • Pensionsordning, sundhedsforsikring og andre personalegoder
  • Mulighed for at deltage i personaleforening og kunstforening
  • Sociale arrangementer som sommerfest og julefrokost.
Vil du være en del af teamet?
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte faglig leder Anette Granly Koch på telefonnr. 7220 2539 eller centerchef Lene Meinert på telefonnr. 72202667.Vi afholder løbende samtaler, så send din ansøgning hurtigt muligt og senest den 22. september 2025.

Teknologisk Institut