AFDELINGSLÆGE INDENFOR KLINISK FARMAKOLOGI, INTERN MEDICIN EL. LIGNENDE TIL LÆGEMIDDELSTYRELSEN

Regeringen

  • Islands Brygge, København
  • Training
  • Deltid
  • 15 dage siden
Er du læge og interesseret i lægemidler? Overvejer du et lægejob uden for klinikken, eller kommer du fra lægemiddelindustrien med erfaring i udvikling af lægemidler og vil prøve noget nyt?Alle nye lægemidler, som introduceres i klinikken, har fået en markedsføringstilladelse efter en grundig godkendelsesproces, hvor data fra de kliniske forsøg bliver gennemgået nøje.Hvis du vil være med til at godkende lægemidler til gavn for patienter og samfund, så har vi en spændende stilling i Lægemiddelstyrelsen, der venter på dig.Om os
Lægemiddelstyrelsen er Danmarks nationale myndighed for godkendelse og overvågning af lægemidler, medicinsk udstyr og kliniske forsøg. Vi er ca. 650 medarbejdere i Lægemiddelstyrelsen på Islands Brygge.Vi samarbejder dagligt med de øvrige europæiske lægemiddel-agenturer og også det Europæiske Lægemiddelagentur EMA (European Medicines Agency). Vi deltager i forskellige faglige arbejdsgrupper med andre eksperter, og Danmark har medlemmer i alle de europæiske lægemiddelkomiteer.Stillingen er i Team Generel Medicin, hvor vi er 12 læger med baggrund i forskellige specialer og/eller industrien. Vi vurderer og godkender nye lægemidler og indikationer og vedligeholder deres markedsføringstilladelser.Danmark er allerede rapporteur (hovedansvarlig) for mange lægemidler, og der kommer mange helt nye innovative lægemidler til, som skal vurderes med henblik på godkendelse i EU.Dine nærmeste kolleger bliver læger, farmaceuter, toksikologer og statistikere. Vi arbejder tværfagligt og ofte i mindre arbejdsgrupper. I sektionen har vi i alt to teams med omkring 20 fuldtidsansatte læger, herudover er der omkring 10 deltidsansatte læger fra vidt forskellige specialer, som bidrager med vigtig specialviden.Din hverdag hos os
Din primære arbejdsopgave er at vurdere kliniske data for lægemidler.Har lægemidlet en klinisk relevant effekt på den tiltænkte patientpopulation? Er der et rimeligt forhold mellem effekt og sikkerhed? Er der bivirkninger, man skal være særlig opmærksom på eller en særlig risiko i visse patientpopulationer f.eks., ældre, nyre- eller leversyge?Derudover vil du også lave risikovurderinger i forbindelse med mangelsituationer, vurdere udleveringstilladelser af ikke markedsførte lægemidler og besvare lægemiddelrelaterede spørgsmål fra borgere, presse og politikere.Der vil være mulighed for at blive involveret i samarbejdet med de øvrige europæiske lægemiddelagenturer og EMA.Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
  • Du er gerne læge med speciale indenfor klinisk farmakologi, intern medicin og eller læge/anden sundhedsfagliguddannelse og har solid erfaring med udvikling af lægemidler fra lægemiddelindustrien. Det er en fordel, hvis du også har forskningserfaring, f.eks. en Ph.D.
  • Din videnskabelige og faglige ekspertise er afgørende, og klinisk erfaring er nødvendigt.
  • Du skal have interesse og flair for at vurdere klinisk forskning.
  • Du skal være motiveret for at arbejde tværfagligt i et internationalt miljø, hvor engelsk er det daglige arbejdssprog, som du må beherske på højt niveau, både mundtligt og skriftligt.
  • I forhold til dine personlige kvalifikationer kan du kombinere og balancere det detaljeorienterede med det pragmatiske. Dertil har du gode samarbejdsevner, samt formår at arbejde målrettet, bevare overblikket og overholde tidsfrister.
Vi tilbyder
  • En internationalt orienteret arbejdsplads med tætte samarbejdspartnere i hele Europa.
  • På sigt vil du kunne deltage i arbejdsgrupper i regi af EMA. Din baggrund og dine interesseområder er medbestemmende for, hvilke lægemidler du primært vil beskæftige dig med. De overordnede terapiområder er inden for intern medicin.
  • Du får erfaring med at vurdere studiedesign og kliniske data og et indgående kendskab til, hvilke krav myndighederne stiller til godkendelse af lægemidler.
  • Du bliver en del af et dynamisk fagligt miljø, der kendetegnes af dygtige og ihærdige kolleger, og du får mulighed for efter- og videreuddannelse inden for relevante områder.
  • Vi har en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, og du kan selv i høj grad planlægge din hverdag. Du vil få udfordrende og afvekslende opgaver, og du får mulighed for at anvende og udvikle dine kompetencer inden for et bredt felt af arbejdsopgaver.
  • Vores arbejdsklima er uformelt og fyldt af engagement, humor og gensidig respekt.
Om ansættelsen
Du bliver ansat som afdelingslæge efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Yngre Læger eller anden relevant faglig organisation.I Lægemiddelstyrelsen træffer vi afgørelser i myndighedssager, og derfor er det vigtigt for os, at der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved vores habilitet. Derfor er det en forudsætning for ansættelse i Lægemiddelstyrelsen, at du ikke ejer aktier, anparter, andele eller lignende i en lægemiddel- og/eller medico-virksomhed. Har du aktier i en lægemiddel- og/eller medico-virksomhed, skal de afhændes.Er du interesseret?
Du kan få flere oplysninger om stillingen ved at kontakte teamleder Bibi Scharff på tlf. 23 63 74 01 eller Afdelingslæge Sine Næss-Schmidt på tlf. 23 62 49 06. Du kan læse mere om Lægemiddelstyrelsen på www.laegemiddelstyrelsen.dk.

Regeringen